Stichting Hope & Believe

Hope & Believe

Stichting Hope & Believe is opgericht met als doel geld in te zamelen voor Anniek. Anniek is 25 jaar en ernstig ziek. Zij en haar omgeving hebben de hoop gevestigd op een behandeling in Amerika. Er is in totaal tussen de 70.000 en 100.000 euro nodig om deze behandeling te bekostigen.

De afgelopen zes jaar is Anniek erg achteruit gegaan met haar gezondheid. Haar lichamelijke conditie is zo slecht dat ze veelal op de bank of in bed ligt. Er is een lange lijst met symptomen (onder andere geheugenproblemen, verminderde concentratie, (ernstige) hoofdpijn, overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels (licht, geluid), spierpijn), die lijken op de symptomen van de ziekte van Lyme. Zij is hiervoor in Nederland getest, maar deze test was negatief. In 2013 heeft Anniek er voor gekozen om zich in Duitsland te laten testen, daar waren ze positief. Volgens de Duitse testen heeft ze de ziekte van Lyme inclusief co-infecties. In Nederland kreeg zij hiervoor geen antibiotica, want volgens de Nederlandse testen heeft ze geen Lyme. Wel heeft ze talloze behandelingen gedaan, maar elke keer was de reactie daarop te heftig en ging het alleen maar slechter. Momenteel is ze te zwak voor antibiotica en reageert ze heftig op natuurlijke middelen.

Uit onderzoek blijkt dat men in Amerika ver voor ligt op het gebied van o.a. de ziekte van Lyme. Er bestaan dan ook goede klinieken waar veel patiƫnten van over de hele wereld naar toe gaan. Hier kijken ze naar elke patiƫnt individueel en bekijken wat op dat moment nodig en het beste is. Dit lijkt voor Anniek de laatste optie.