Trailer documentaire over Anniek

Waar Lyme in stilte je leven verwoest

Documentaire: Waar Lyme in stilte je leven verwoest.

Het afgelopen jaar is Anniek gevolgd en gefilmd door haar beste vriendin, Valerie.

Valerie kon er niet tegen dat Anniek in Nederland niet geholpen kan worden en heeft besloten een documentaire te maken over het leven van Anniek. Iedereen kan dan zien wat er gebeurt met Lyme patiënten. Dat zij in Nederland aan hun lot worden over gelaten. Dat behandelingen niet vergoed worden door zorgverzekeraars, en dat de ziekte in Nederland nog niet erkend wordt.

Met deze documentaire hoopt Valerie iets te bereiken. “Al is er 1 lyme patiënt die zich minder eenzaam voelt, dan ben ik al heel erg blij. Maar uiteraard hoop ik nog iets meer te bereiken. Een verandering in de Nederlandse zorg is hard nodig!”

Anniek is gefilmd tijdens haar behandeling in Amerika, de terugkomst, haar zoektocht naar een nieuwe behandeling in Nederland en haar dagelijkse strijd tegen de ziekte in haar bed, en nog veel meer…
Bekijk de trailer van de documentaire hier:

De documentaire wordt deze zomer verwacht.